en.pngEN
kaikki kategoriat

yhtiön uutiset

Etusivu>Uutiset>yhtiön uutiset

Punaisten, ruusu- ja kuohuviinien valmistus

Aika: 2019-12-06 Osumat: 3

Kuten edellisessä artikkelissa käsiteltiin, "Valkoviinin valmistus, rakkauden työvoima" viininvalmistus on erittäin aikaa vievää ja vaikeaa työtä. Ajoituksen on oltava täydellinen, samoin kuin ainesosien yhdistelmien. Sama koskee kaikkia muita viinejä: punaista, ruusua ja kuohuviiniä.

Rosé-viini on punaviini, joka valmistetaan samoilla menetelmillä kuin valkoviini. Tuotanto on sama paitsi, että nahat heitetään mehun mukana. Harvat viininvalmistajat haluavat tehdä ruusuviiniä sekoittamalla punaviiniä valkoviiniin, mutta tämä ei ole suosittu menetelmä. Kun nahkaa käytetään ruusuviinin valmistamiseen, tärkeintä on jättää nahat mehuun vain lyhyeksi ajaksi, riittävän kauan antaa sille ruusuvärin ja tehdä siitä aina niin tanniininen.

Punaviinin valmistukseen kuuluu koko rypäleen käyttö varret lukuun ottamatta. Viinirypäleet poistetaan ja murskataan, mutta sen sijaan, että nahat suodatettaisiin mehusta, nahat siirretään avoimiin yläsäiliöihin, joissa niitä sekoitetaan jatkuvasti, jotta kuorien maku ja väri tulisivat viiniin käymisen aikana. Sitten viini suodatetaan kuorien poistamiseksi ja laitetaan tynnyreihin ikääntymään kuudesta kuukaudesta kahteen vuoteen ennen pullotusta ja myyntiä.

Sitten sinulla on kuohuviiniä tai samppanjaa. Madridin sopimuksen vuonna 1891 ja vuonna Versailles'n sopimuksen vuoksi vain Ranskan Champagnen alueen viinejä saa kutsua sellaisiksi, minkä vuoksi kaikkeen muuhun viitataan kuohuviininä. On kuitenkin tärkeää huomata, että Yhdysvallat ei koskaan ratifioinut sopimusta, ja siksi jotkut viinintuottajat käyttävät nykyään samppanjaa pullossaan vain, jos etiketissä on myös alkuperäinen alkuperäpaikka sekaannusten estämiseksi. Yleisimmin käytetyt viinit ovat Chardonnay, Pinot Noir tai Pinot Meunier. Ensimmäinen askel on saada "emäviini", joka on yleensä valmistettu erittäin happamista viinirypäleistä, mikä antaa sille kamala maun. Seuraava vaihe liittyy kuplien viemiseen.

On olemassa kolme menetelmää, joita voidaan käyttää kuplien saamiseen viiniin, hiilihapotukseen, siirtomenetelmään ja méthode-samppanjaan. Hiilihapotus, sama menetelmä, jota käytetään virvoitusjuomissa, on halvin. Hiilidioksidi pumpataan viinisäiliöön ja sitten viini pullotetaan paineen alaiseksi, jotta tapaus ei pääse karkaamaan. Siirtomenetelmä on, kun makeutettuun pohjaan on lisätty hiivaa ja sen annetaan käydä toisen kerran suljetussa säiliössä, jotta rakennuksen hiilidioksidi ei pääse pakenemaan. Käymisen jälkeen viini kirkastetaan ja makeutetaan tarvittaessa uudelleen ennen pullotusta paineen alaisena. Tätä menetelmää käytetään keskihintaisen kuohuviinin valmistamiseen. Viimeinen menetelmä on méthode champenoise, joka on silloin, kun viinillä on toinen käyminen pullossa. Tätä menetelmää käytetään tuottamaan parasta laatuviinejä.

Viininvalmistus on taiteen muoto. Se vaatii tietoa, taitoa, mutta ennen kaikkea kärsivällisyyttä. Viininvalmistusprosessi viinirypäleiden keräämisestä pullottamiseen voi olla kuukausia tai vuosia, minkä vuoksi viininvalmistajat ovat niin intohimoisia työstään. Joten kun seuraavan kerran kaadat itsellesi lasin, ajattele matkaa, jonka nuo pienet rypäleet ovat tehneet.