en.pngEN
kaikki kategoriat

alan uutisia

Etusivu>Uutiset>alan uutisia

Kuinka valmistaa haudutettua olutta

Aika: 2020-03-06 Osumat: 3

Kuinka saavuttaa lämpötilan säätö olutta valmistettaessa kotitekoisissa olutlaitteissa? Panimon käymispajassa sekä panimo että käyttäjä kiinnittävät huomiota käymissäiliön käymisliemen lämpötilaan. Erityisesti käyttäjän kannalta prosessi Edellä on periaatteessa lämpötila ja aika, joten illuusion luominen on helppoa: näyttää siltä, ​​että oluen käymisprosessi perustuu lämpötilaan ja aikaan. Itse asiassa käymisliemi on koko prosessin ajan otettava näytteenottoaukosta ja lähetettävä laboratorioon testausta varten. Testin tulosten mukaan lämpötilaa ja aikaa voidaan muuttaa.

Kotitekoiset olutvarusteet

Siksi koko prosessin toiminnasta voidaan nähdä, että lämpötila on oluen käymisprosessin prosessiparametri, ei fermentaatiotilaa luonnehtiva parametri; biokemiallinen reaktioympäristö on oluen käymisprosessin loppuun saattaminen, ei Logo. Fysikaaliset ja kemialliset indikaattorit, kuten sokeripitoisuus, etanolipitoisuus, elävien hiivojen määrä ja diasetyylipitoisuus laboratoriossa testatuissa ja käyneissä käymisliemissä ovat tunnusomaisia ​​parametreja, jotka kuvaavat käymistilaa ja identifioivat käymisprosessin. Seuraava toimittaja Jinan China Brew Machinery Equipment Co., Ltd. -yrityksestä esittelee sinulle nimenomaan:

Oluen käymisprosessi on biokemiallinen reaktioprosessi, jota kutsutaan biokemialliseksi reaktioksi, ei kemialliseksi reaktioksi. Kemiallisessa reaktiossa on reaktiolämpötila, eikä kemiallista reaktiota voida suorittaa reaktion lämpötilan alapuolella; biokemiallisessa reaktiossa ei ole reaktiolämpötilaa - toisin sanoen reaktion pääosa on pikemminkin mikro-organismi kuin alkuaine. Niin kauan kuin mikro-organismilla on biologista aktiivisuutta, se voi reagoida, ja lämpötila vaikuttaa. Tärkein syy on, että reaktionopeus ja reaktiossa syntyvät metaboliitit ovat hieman erilaiset. Biokemiallisen reaktion nopeuden määrittäminen ei tietenkään ole vain lämpötila, vaan myös reaktiossa mukana olevien aineiden tyyppi ja laatu. Siksi * lämpötila on usein rajoitettu biokemiallisessa reaktiossa. Esimerkiksi nykyiset kaksi käymisprosessia, nimittäin korkean lämpötilan käyminen ja matalan lämpötilan käyminen, määrittävät * lämpötilan. * Lämpötilan rajoittamisen tarkoituksena on estää ei-toivottujen metaboliittien tuotanto. Voidaan nähdä, että niin kauan kuin lämpötila on alle * rajalämpötilan, biokemiallinen reaktio voi edetä normaalisti. Liian matala lämpötila vaikuttaa kuitenkin tuotannon tehokkuuteen ja liialliset lämpötilan vaihtelut vaikuttavat metaboliittien laatuun. Siksi vierteen laadun ja hapettumisen, hiivatyypin ja elävien hiivojen lukumäärän, oluen tyypin jne. Ja tuotannon tehokkuuden mukaan valitse sopiva lämpötila ja säädä sitä tietyllä alueella ja sitten käymisprosessin aikana mitattuun sokeripitoisuuteen, fysikaalis-kemiallisiin indikaattoreihin, kuten etanolipitoisuus, elävien hiivojen määrä ja diasetyylipitoisuus sen määrittämiseksi, pitäisikö lämpötilan nousta vai laskea vai pysyä muuttumattomana, ja hallita koko käymisprosessia ajan myötä. Lyhyesti sanottuna lämpötila antaa biokemiallisen reaktioympäristön ja prosessin parametrit; se säätelee reaktionopeutta. Tämä on lämpötilan merkitys oluen käymisprosessissa.

Voidaan nähdä, että lämpötilan mittaus oluen käymisprosessissa ei vaadi suurta tarkkuutta, mutta täyttää korkeamman tarkkuuden mittauksen tietyllä tarkkuudella. Tämä on myös kemianteollisuuden ala - yleensä käytetään A-luokan platinaresistenssimittareita, ja syy siihen, miksi oluen valmistuksessa tarvitaan vain B-laatua.

Lämpötilan ja lämmön osassa on huomautettu, että lämpötilan säätämisen ydin on säätää lämmönvaihdon määrää hallittavan lämmönsiirtokanavan kautta. Oluen käymisprosessissa käymisliemen lämpö ei pääosin siirry ulkopuolelta, vaan sisällä syntyvä biokemiallinen reaktiolämpö. Tähän lämpöön liittyy käymisliemessä oleva sokeri hiivan vaikutuksesta, joka muuttuu etanoliksi, hiilidioksidiksi ja muiksi metaboliiteiksi. Meidän on siirrettävä tämä lämpö ajoissa ohjattavan lämmönsiirtokanavan jäähdytysvaipan eli kylmävyöhykkeen läpi siten, että käymisliemen lämpötila pidetään * rajalämpötilan alapuolella ja vakaa reaktioympäristö biokemialliseen reaktioon. Jos haluat nostaa lämpötilaa, vähennä tehoa; lisää lämpötilaa, jos haluat laskea lämpötilaa. Siksi oluen käymisprosessissa jäähdytysvaipan kautta syntyvän biokemiallisen lämmön oikea-aikainen siirtäminen on oluen käymisprosessin lämpötilan hallinnan ydin.